Wat is Yoga?

Yoga¬†is het sanskriet woord voor eenheid “UNION”

Yoga combineert fysieke oefeningen met mentale focustraining van de mind, ook wel meditatie genoemd.

Samen met actieve ademhalingsoefeningen en het gebruik van positieve affirmaties kun je je geest trainen gefocussed te blijven en zich te verbinden met je natuurlijke staat van zijn, nmlk: blij en extatisch. ūüôā

De Yoga oefeningen maken je flexibel en sterk en zorgt voor een betere doorbloeding en hormoonhuishouding.

Tevens activeer je met yoga je klieren stelsel als ook je energetische lichaam. Het goed functioneren van onze klieren zorgt er voor dat we de juiste hormoon- afscheidingen hebben en dat onze organen ook beter werken.De klieren staan weer in verbinding met onze chakra’s psychische en emotionele energie centra

Yoga werkt voornamelijk in het opwekken en controleren van de 5 prana in het lichaam, Prana, Apana, samana,Vyana,Udana,deze energie stromen door de nadi’s Er kan ook een staat van samadhi worden bereikt, dit is wanneer maandelijks in het claustrum een mix van vloeistoffen vrij wordt gegeven in de hersen die ook wel de “heilige Olie” wordt benoemd, de “amrta” in het Sanskriet. In de maandcyclus wanneer de energie van de maan de energie van je geboorte sterrenbeeld bekrachtigt

Deze onderstaande video legt goed uit hoe deze VAYUS werken.  

Dagelijkse yoga les iedere ochtend van 08:00-09:00

In de zomer zijn de lessen smorgens aan de Gaasperplas en ook prive. Voor workshops houd de agenda in de gaten of volg ons op facebook.

Ben je geintereseerd in een proefles? Contact me

Acro Yoga?

Acro Yoga is een vorm van yoga in combinatie met acrobatiek.

Samen werken! dat is wat Acro-Yoga overgaat. De synergy met elkaar creert een fijne dynamische sfeer waarin elkaar supporten ondersteunen en leren vertrouwen centraal staat.

Na de Acro yoga sluiten we af met Thaise Massage om de spieren te ontspannen en de energie haar werkte laten doen.

De juiste ballans tussen geven en ontvangen maak je je eigen tijdens een les acro yoga of je nu beginnend bent of gevorderd iedereen kan mee doen.

Tijdens de lessen waarin je echt voor elkaar leert zorgen wordt het gevoel van “samen” sterk gestimuleerd en het is vooral bedoelt om plezier te hebben lekker spelen met ellaar !

Deze video geeft een mooi beeld van at er allemaal mogelijk is.

Ganya Yoga?

Een initiatief wat door Lisa bancroft werd geinitieerd in het voorjaar van 2018 in Amsterdam.

Yoga in combinatie met Cannabis.

De juiste ruimte, de juiste sfeer genoeg fruit en water en thee onbeperkt aanwezig.

Vooraf aan de les werd er door de mensen “gedropt” en werd er Cannabis gebruikt.

Het waren lessen met een vrije flow met veel YIN-poses, lang en diep aanhouden van de asanas   (yoga-houdingen)

om zo de energie banen te openen met daarna de passende tegen beweging en daarop volgend de diepe ontspanning om de geactiveerde prana door het lichaam te laten stromen.

In de Zomer werd er maandelijks buiten lesgegeven en nu vind er een doorstart plaats in combinatie met het Cannabis College Amsterdam.

De lessen zijn bedoelt om mensen bewust te maken van de helende werking die Cannabis heeft en hoe het ons bewustzijn veruimt en sensitiever maakt, inzichten en realisaties kan versnellen.

Hoe dit toegepast kan worden samen met Yoga en wel op een zo een lichamelijk zuivere manier kunt u ervaren tijdens de lessen.

Er zal vooraf alleen gebruik gemaakt worden van pure cannabis of druppels.

De lessen vinden op dit moment alleen buiten plaats, voor meer info:06-22050207

Check hier de agenda

Scroll to Top